КОЛИ Ж ТАКИ “ВЖАРЯТЬ” ОБЛГАЗИ

Українці по-новому платитимуть за газ. Суд зменшив норми споживання газу для домогосподарств, які не мають лічильників. Проте, нові платіжки для багатьох канівчан «не підйомні».

Так, до листопада 2018 року діяли такі норми споживання газу без лічильників:

– газова плита за наявності центрального гарячого водопостачання (ЦГВП): 3,3 кубів газу на одну особу в місяць – нині ж 9,8 кубів газу.

– газова плита без ЦГВП: 5,4 кубів газу на одну особу в місяць – нині ж 18,3 кубів газу;

– газова плита та водонагрівач: 10,5 кубів газу на одну особу в місяць – нині ж 23,6 кубів газу;

–  Люди телефонують, приходять на прийоми… Вони вже навіть не кричать, не обурюються, а просто плачуть, оскільки коштів на оплату комунальних за новими тарифами не вистачає, – коментує ситуацію Канівський міський голова Ігор Ренькас. – Субсидія не покриває нарахування за новими нормами. Що й казати, навіть канівському ветерану Другої Світової, 93-річному Леоніду Тітову, який допіру мав 100% пільги на оплату комунальних послуг, прийшли квитанції до оплати. Прем’єр-міністр обіцяв розібратися та «вжарити» облгази, але щось я досі ні диму не бачу, ні запаху гарі не чую…

Аби зняти соціальну напругу, 27 грудня 2018 року канівські депутати вирішили звернутися до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з вимогою вжити негайних дій Кабінету Міністрів України по зміні соціальних нормативів. Утім, відповіді досі немає, за інформацією Канівської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *