Більше 7 мільйонів гривень з міського бюджету вкладено у підготовку закладів освіти до нового навчального року

Першого вересня в закладах освіти розпочався новий навчальний рік. Після суворого карантину, дистанційного навчання та літніх канікул День знань школярі усе ж відзначили в стінах рідних шкіл.

Повідомляє Канівська міська рада.

Нагадаємо, з березня в Україні запроваджений карантин у зв’язку з світовою пандемією коронавірусної хвороби. Лише в Каневі вже маємо 75 підтверджених випадків інфікування COVID-19.

Разом з тим освітяни сподівалися, що ситуація зміниться і їм вдасться повернутися до рідних стін і розпочати повноцінний навчальний процес. Сподівалися… і готувалися до цього. В закладах освіти проводилися поточні ремонти, закуповувалося нове обладнання, а також розроблялися заходи безпеки, аби навчання в умовах коронавірусу стало можливим.

В цілому на всі заходи з підготовки освітніх та позашкільних закладів до нового навчального року лише з міського бюджету було виділено більше 7 мільйонів гривень.

Так, на придбання матеріалів у всіх закладах загальної середньої освіти (жалюзі, стільці, парти, матеріали для поточного ремонту, господарські товари, секції огорожі, дошки, журнали, стенди, мультимедійні засоби, станки, шліфувальні машини, зварювальні матеріали, вогнегасники, роутери та комутатори) витрачено 307 257 грн.

На придбання матеріалів у всіх закладах дошкільної освіти (вікна, двері, побутову техніку, конструкційні матеріали, господарські товари, матеріали для каналізаційних систем, столярні вироби, фарбу, матеріали для поточного ремонту, електроприлади, дитячі стільці та столи, сушарки для рук)  виділено 1 006 709 грн.

Із місцевого бюджету на придбання пірометрів в усі заклади освіти витрачено 107 107 грн., на дезінфікуючі засоби – 123 822 грн., на придбання засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів початкової школи  – 37 003 грн.

На ремонти в навчальних закладах Канівської ОТГ з міського бюджету виділено 5,2 млн. грн. За ці кошти, зокрема, було проведено такі види робіт:

У школі № 1 проведено поточний ремонт системи опалення.

У гімназії ім. І.Франка – проведено ремонт покрівлі ІІІ корпусу (на суму 49 738 грн.), замінено вікна  (на суму 4 687 грн.), виконано поточний ремонт системи опалення.

Для школи №3 виготовлено проектно-кошторисну документацію на: капітальний ремонт будівлі (заміна віконних та дверних блоків). Вартість виготовлення документації – 53 240 грн.; та капітальний ремонт будівлі автокласу (виготовлення документів обійшлося в 53 240 грн.).

Також для школи №3 за кошти міського бюджету придбано:

  • комп’ютери, принтери (на суму 36 029 грн.);

  • обладнання для їдалень (харчоблоків) за умови співфінансування. З міського бюджету на це було виділено 176 690 грн.;

  • обладнання і предмети довгострокового користування для підтримки осіб з особливими освітніми потребами (на суму 12 999 грн.);

  • обладнання для класу робототехніки – (на суму 30 000 грн.).

У школі № 4 завершено роботи з облаштування автоматичної системи пожежної сигналізації. Загальна вартість проекту склала 239 176 грн. Також у цьому навчальному закладі проведено поточний ремонт системи опалення, придбано обладнання для їдалень (харчоблоків) – на суму 223 370 грн., на 6 тис.грн. придбано нові жалюзі.

У спеціалізованій школі №6 в рамках підготовки до нового навчального року придбано та встановлено бойлери в туалеті другого поверху з розводкою в туалети 1 та 3 поверхів, із заміною кранів на умивальниках (на суму 80 000 грн.), встановлено бойлер біля їдальні школи із заміною кранів на умивальниках (на суму 50 000 грн.), відновлено електропостачання в кабінетах №15, №16, проведено нову електромережу (вартість робіт склала 15 000 грн.), виконано ремонт 2-х роздягалок першого поверху (що обійшлося в 230 000 грн.) тощо.

Окрім того, саме в школі №6 та дитсадку «Теремок» тривають роботи з комплексної термомодернізації закладів.

У Яблунівському НВК проведено поточний ремонт їдальні та класних кімнат (на суму 55 000 грн.), розпочато роботи з облаштування внутрішнього туалету (на суму 60 000 грн.).

Готувалися до нового навчального року і дошкільні навчальні заклади в Каневі.

– Цього року вдалося особливу увагу приділити нашим дитсадкам. Зокрема, покращити роботу харчоблоків, – відзначає заступник міського голови Наталія Матінова. – Для їдалень у багатьох дитсадках вдалося цьогоріч придбати нове обладнання, облаштувати витяжки…

Так, у дитсадку «Білочка» встановлено витяжку на харчоблоці (на суму 47 500 грн.), проведено ремонт покрівлі третього корпусу (на суму 76 738 грн.), замінено 3 умивальники (на суму 30 000 грн.), встановлено нові вікна (на суму 70 128 грн.).

У дитсадку «Дзвіночок» проведено поточний  ремонт туалетних кімнат груп № 5,7,8, проведено поточний ремонт систем опалення та замінено на нову в групах №5,7,8 (на суму – 380 000 грн.), встановлено вікна (на суму 20 922 грн.). Лише на закупівлю матеріалів для поточного ремонту виділено 699 391 грн.

У дитсадку «Зайчик» проведено ремонт відмостки (праве крило від входу), виконано частковий ремонт даху (на суму 14 631 грн.), встановлено нові вікна в туалеті і двері пожежного виходу (на суму 19 727 грн.), проведено поточний ремонт системи опалення, облаштовано витяжку в харчоблоці, замінено вікна і металеву решітку на вікна (на суму 15 532 грн.).

Дитсадок «Сонечко» в рамках підготовки до нового навчального року здійснив ремонт покрівлі над спортивною залою (на суму 167 558 грн.), встановив огорожу між територією закладу сімейної медицини і дитсадка (на суму 49 005 грн.), придбав стільчиків (на суму 4 000 грн.), придбав меблі і обладнання для логопедичної групи (на суму 20 000 грн.). Також   було за 50 000 грн. було виготовлено проектну документацію на капітальний ремонт будівлі (заміна віконних та дверних блоків).

У ЗДО «Дударик» за цей час було проведено поточний ремонт системи опалення, придбано меблі (на суму 10 000 грн.).

ЗДО «Віночок» – поточний ремонт системи опалення.

У дитсадку «Теремок» окрім робіт з комлексної термомодернізації закладу, проведено капітальний ремонт системи опалення, поточний ремонт (дві групи, коридори, загальний коридор, входи в садочок, кладова у кухні), придбано телевізор (на суму 5000 грн.).

У дитсадку «Садко» встановлено нові вікна (на суму 46 904 грн.).

Роботи проводилися і в позашкільних навчальних закладах. Зокрема, в Канівському міському центрі туризму проведено поточний ремонт частини даху  з заміною покриття 72 м кв (на суму 65962 грн.), ремонт електропроводки із заміною дротів (на суму 800 грн.), ремонт танцювальної зали (на суму 4000 грн.), поточний ремонт 2-х кімнат (на суму– 5260 грн.).

У ДЮСШ виконано роботи з ремонту роздягалень та тренувальних приміщень (на суму 22 104 грн.)

– Роботи тривають. Зокрема, в «третій» школі облаштовуються сходи. Продовжуються роботи з термомодернізації школи №6 і дитсадка «Теремок». Роботи йдуть відповідно до графіку і мають бути завершені до кінця року. Решту ж запланованих ремонтів та інших робіт в навчальних закладах будуть виконані протягом теплого періоду, – говорить Н.Матінова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *