У Каневі лідери учнівського самоврядування зустрілися з місцевою владою

У п’ятницю, 11 вересня, у Каневі відбулася важлива подія для освітян – зустріч представників учнівського самоврядування з місцевою владою. Захід відбувся в рамках ініціативи «Громада, дружня до дитини».

Повідомляє Канівська міська рада.

На зустрічі були присутні Канівський міський голова Ігор Ренькас, заступник міського голови Наталія Матінова, головний спеціаліст відділу освіти Наталія Внукова, педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти, а також активні представники учнівського самоврядування шкіл.

Канівська ОТГ, разом з іншими 37 громадами України, є активним учасником цієї ініціативи, а також пройшла важливий етап підписання меморандуму в рамках програми. Меморандум окреслює порядок участі міста у глобальній ініціативі та передбачає надання організаційної і технічної допомоги зі сторони ЮНІСЕФ. Документ, зокрема, підтверджує і зобов’язання Канівської громади створити більш сприятливе середовище для розвитку дітей і молоді.

За результатами попередньої роботи було складено розгорнуту аналітичну доповідь, що охоплює аналіз становища молоді і дітей в громаді за 5 основними напрямками, зазначила Наталія Матінова. Також, вона озвучила результати опитування про становище прав і свобод дітей, яке проходило на сайті міської ради дещо раніше. Було висловлено думку про важливість врахування голосу дитини при напрацюванні основних рішень місцевої влади та відкритість для будь-яких ідей з боку молоді.

Учасники зустрічі акцентували увагу на відсутності комунікації між громадою і молоддю. Учні запропонували створити платформу для активної комунікації, розвитку партнерських дій та реалізації свого права бути почутим.

Жвава дискусія розгорнулася і з приводу відзначення стипендіями переможців обласних  олімпіад, адже це є важливий стимул для досягнення найкращих результатів їх учасників. Піднімалося питання і можливість запровадження учасників зустрічі брати участь в сесіях міської ради. Діти також виявили високу зацікавленість у створенні літературного гуртка.

Змістовним та активним був діалог між молоддю і міським головою Ігорем Ренькасом, учасники сміливо піднімали актуальні питання з життя школи і громади: про право на соціальні послуги, право на безпеку, протидію насильству, безпечний доїзд до навчальних закладів. Особливу увагу, молодь звернула і на проблеми наркоманії, алкоголізму та методи боротьби з ними.

По закінченню зустрічі міський голова подякував учасникам за  конструктивний діалог та участь у житті громади. І висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю в сфері реалізації всіх напрямків ініціативи «Громада, дружня до дитини».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *