COVID-19: у Каневі зареєстровано перший летальний випадок

Головний лікар Канівської ЦРЛ Віра Шапошник  у п’ятницю, 18 вересня повідомила про перший летальний випадок у Каневі від коронавірусу.

– Жінка надійшла вчора в дуже тяжкому стані. Її підключили до апарату ШВЛ, зробили всі необхідні дії і відправили в спеціалізований заклад, але хвора померла, – повідомила медик.

12 вересня було підтверджено летальний випадок жителя села Сушків Канівського району.

Дані станом на 18.09.2020  щодо захворювання на COVID-19 по КНП «Канівський ЦПМСД» за попередню добу на COVID-19 захворіло – 2 особи (0 дітей) всі з м. Канів.

Станом на сьогодні 18.09.2020 р. на амбулаторному лікуванні перебуває 143 особи, з яких 16 дітей.

В стаціонар госпіталізовано 1 особу.

Одужало протягом останньої доби – 8 осіб, померла – 1 особа.

Взято мазків для дослідження методом ПЛР – 86.

Однак, за словами головного лікаря Центру ПМСД Наталії Горьової тенденція захворювання останніми днями йде на зменшення.

– Мазків (ПЛР-тестів) проводимо менше, людей стало менше звертатися. Можливо, закриті заклади освіти попри незручності все ж таки дають і позитивний результат, – зауважила Н.Горьова.

Однак, розслаблятися не варто. Медики закликають дотримуватися карантинних обмежень. Також порушують питання забезпечення додатковим обладнанням медичних закладів, організування харчування для медичного персоналу, який буде задіяний в протидії коронавірусу тощо.

В ході останньої апаратної наради Канівського міського голови Ігоря Ренькаса з керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради та директорами комунальних підприємств міста розглядали присутні  й можливі заклади, які стали осередком поширення хвороб.

– Якогось одного великого підприємства немає. Випадки захворювання були практично скрізь, – інформували медики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *