Канівська міськрада надала попередню згоду на прийняття у комунальну власність Канівської ЦРЛ

Рішення «Про надання попередньої згоди на безоплатне прийняття юридичної особи Комунального некомерційного підприємства «Канівська центральна районна лікарня» Канівської районної ради зі спільної власності територіальних громад сіл Канівського району Черкаської області у комунальну власність Канівської міської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області» було ухвалено 3 вересня.

Повідомляє міськрада.

На території міста Канева функціонує Комунальне некомерційне підприємство «Канівська центральна районна лікарня», яке з 2014 року працює як заклад охорони здоров’я вторинного рівня і надає спеціалізовану стаціонарну та консультативну амбулаторно-поліклінічну допомогу населенню всього району (42909 тис.), в тому числі міському 23881 і сільському 19028. Лікарня має всі необхідні ліцензії на медичну практику, акредитована на першу категорію (остання акредитація № 11555 від 10.12.2018 року). Одна з перших в області отримала звання «Лікарня, доброзичлива до дитини».

У структурі стаціонарного фонду лікарня має 7 лікувальних відділень на 140 ліжок та приймальне відділення:

  • хірургічне на 15 ліжок з травматологічними (10), ЛОР (3), урологічними (2) ліжками;

  • неврологічне на 20 ліжок;

  • дитяче на – 20 ліжок;

  • акушерсько-гінекологічне на 15 ліжок;

  • інфекційне на 20 ліжок: 14 дорослих; 6 – дитячих;

  • анестезіології та інтенсивної терапії (реанімація) на 6 ліжок.

Щорічно в стаціонарних відділеннях ЦРЛ отримують спеціалізовану допомогу близько 6 тис. хворих:

  • 2018 рік – район – 6157 – місто 3798, село – 2359;

  • 2019 рік – район – 5756- місто 3469, село – 2287;

  • 6 місяців 2020 року – 1644 – місто 798; село – 846.

Спеціалізована амбулаторно – поліклінічна допомога надається консультативною поліклінікою за 16 лікарськими спеціальностями. Працює денний стаціонар на 20 ліжок(15 неврологічних, 5 хірургічних ліжок).

Канівська міська рада надала попередню згоду на безоплатне прийняття юридичної особи Комунального некомерційного підприємства «Канівська центральна районна лікарня» Канівської районної ради (м. Канів, вул. Успенська,15) та закріпленого за ним майна зі спільної власності територіальних громад сіл Канівського району Черкаської області у комунальну власність Канівської міської ради Черкаської області.

Відповідно до Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» для завершення процедури виконавчий комітет має звернутися до Канівської районної ради з клопотанням про передачу юридичної особи Комунального некомерційного підприємства «Канівська центральна районна лікарня», а також до Бобрицької, Ліплявської, Степанецької, Таганчанської, Литвинецької, Межиріцької сільських ОТГ, Прохорівської, Пекарівської, Потапцівської сільських рад з клопотанням про надання згоди на передачу Канівської ЦРЛ та закріпленого за ним майна у комунальну власність Канівської міської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *