У Каневі прибрали ще одне несанкціоноване сміттєзвалище

Спільними зусиллями управління ЖКГ та екології з залученням техніки комунальних підприємств «Місто» та «Управління ВКГ» було здійснено прибирання стихійного сміттєзвалища.

Повідомляє міськрада.

Воно було розташовано навпроти знака Канів при в’їзді на територію Бобрицької ОТГ.

Виявити це сміттєзвалище допомогли небайдужі активісти. Саме вони встановили відеокамеру і задокументували кадри, які потім виклали у соціальних мережах.

18 вересня  на територію сміттєзвалища прибули працівники управління ЖКГ та екології,  які в супроводі декількох одиниць техніки КП «Місто» та «Управління ВКГ» здійснили прибирання сміття. Окрім цього було перекрито заїзд до сміттєвалища, щоб попередити виникнення подібної екологічної проблеми в майбутньому.

– Сподіваємося, що в подальшому тут буде чисто, а громадяни будуть свідоміше ставитися до вивезення сміття, – зазначила очільниця управління ЖКГ та екології Тетяна Стадник.

Прокоментував ситуацію і начальник відділу екології та муніципального контролю Олександр Бронюк, який зазначив, що людина, яка створила сміттєзвалище, може притягуватися до адміністративної відповідальності. А робота відділу екології та муніципального контролю спрямована на виявлення, документування, опис таких «знахідок» і спрямування комунальних служб для їх ліквідації.

Нагадуємо, у липні ц.р. було ліквідовано ще одне сміттєзвалище, розташоване на території ОК «Садівниче товариство воїнів АТО»,

З огляду на ситуацію, одним  з першочергових завдань місцевої влади є виховання свідомих громадян, які піклуються про екологію рідного міста та усвідомлюють свою відповідальність в його збереженні. І першим кроком в цьому напрямку є популяризація сортування сміття на теренах Канівської громади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *