На Черкащині в автомобілі виявили вбиту косулю

Увечері 23 жовтня (близько 23-ї години) в селі Тубільці Черкаського району екіпажем поліції було зупинено автомобіль RENAULT Duster (СА 7730 ВК), в багажнику якого виявлено тушу косулі. На місце події прибули й працівники Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства та Черкаського лісгоспу, які в цей час проводили рейд з охорони державного мисливського фонду.

Повідомляє Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

За словами водія автотранспорту Новікова Олександра Васильовича, жителя м. Черкаси, у темну пору доби він нібито повертався з риболовлі, посеред лісу побачив мішок, в якому й знаходилася туша косулі, вирішив забрати «нічийну здобич» собі. Варто зауважити, що будь-яких засобів для риболовлі в автомобілі виявлено не було, як і самого улову.

При собі громадянин Новіков О. В. документів на право добування мисливської тварини не мав, так само як і інших документів, передбачених ст.14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання». Працівниками Черкаського лісгоспу було оформлено протокол за ч.2 ст.85 КУпАП, який буде передано до суду.

За незаконне добування косулі передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 1020 до 2040 грн. та відшкодування збитків у сумі 32000 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *