Чекаємо на «хвилю негоди»: синоптики прогнозують похолодання та дощі на вихідні

Природа досить «делікатно» переводить Черкащину зі світу яскравої, сонячної та теплої «золотої осені» в сумну пору листопада. Ніяких різких погодних змін, лише більш похмуро, сиро та повільно знижується температурний фон, повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометеоцентру Віталій Постригань.

Циклони, які рухаються по північних та південних широтах забезпечили наш регіон «порцією тепла», завдяки якій у прохолодні нічні та ранкові години існують умови для утворення туманів. Суттєвих дощів поки що не чекаємо. Хмарна погода дещо вирівнює добовий хід температури: вночі 5-7°, вдень 12-14° тепла.

За прогнозом синоптиків, у вихідні Черкащина перебуватиме у зоні малорухомих фронтальних розділів, тому чекаємо на «хвилю негоди» дещо похолодає. Найбільш суттєві дощі пройдуть в першій половині дня як суботи так і неділі. Сильних вітрів не чекаємо, температура вночі 2-7º тепла, вдень 6-11º. Тобто, температурний фон залишиться вищим на 2-3º за кліматичну норму. На припинення дощів очікуємо із 3 листопада, а помірне тепло збережеться.

За консультативним прогнозом, листопад 2020 на Черкащині очікується дещо теплішим за норму та з опадами в межах норми. За чисельним прогнозом Українського Гідрометцентру, середньомісячна температура повітря  +3,3° при нормі +2,1°, кількість опадів 43 мм при нормі 41 мм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *