Вічна пам’ять: пішов із життя Почесний громадянин Канева Василь Кос’яненко

На 83 році життя обірвалося життя Почесного громадянина Канева Василя Косяненка, передає пресслужба міськради.

Василь Миколайович працював на будівництві Канівської ГЕС, розбудовував місто Канів.

У 1986 році добровольцем був направлений керівником групи у місто Прип’ять на ліквідацію аварії на ЧАЕС у якості виконроба для виконання спецробіт у дві зміни по влаштування дренажної системи з 20 травня до 18 червня 1986 року, щоб забруднена вода не потрапляла у річку Прип’ять. Доводилось працювати в екстремальних умовах більше 12 годин на добу без захисних засобів при надзвичайно високому рівні радіації.

У 2000 році для вирішення проблем ліквідаторів створив та очолив міськрайонну громадську організацію інвалідів «Союз Чорнобиль України».

За свій вклад Василь Кос’яненко неодноразово нагороджувався почесними відзнаками, зокрема, орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, медаллю «За заслуги», «Учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС», «Ветеран праці», «За трудову відзнаку», «Захисник Вітчизни», відзнакою «За відвагу в надзвичайній ситуації» ІІ ступеня, «20 років Чорнобильської катастрофи», а також грамотами та подяками. У 2015 році йому було присвоєно звання «Почесний громадянин міста Канева».

Ім’я Василя Кос’яненка назавжди вкарбоване на сторінках історії Канева. Світла пам’ять про цю людину назавжди збережеться і в наших серцях. У ці скорботні дні висловлюємо щире, глибоке співчуття рідним і близьким покійного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *