Депутати пропонують легалізувати коноплю для різних цілей

Народні депутати пропонують узаконити коноплю в медичних цілях, науково-технічної діяльності та промисловості.

Про це повідомляє “Українська правда”.

“В Україні понад 2 мільйони людей з нестерпним хронічним болем, з важкими онкологічними захворюваннями, епілепсією, пост-травматичним синдромом, з хворобою Альцгеймера та іншими потребують ліків на основі канабісу. Ці ліки допомагають полегшити біль, налагодити сон, зменшити судоми і просто дають шанс на нормальне життя”, – розповідає народна депутатка Ольга Стефанишина, одна і авторів проєкту.

Актуальною лишається проблема доступу населення до необхідних методів лікування та лікарських засобів, йдеться у пояснювальній записці законопроєкту.

Згідно з законопроектом, придбати медичну коноплю або препарати, виготовлені з рослин роду конопель, за медичними показаннями можна тільки за рецептом лікаря.

“Це не про дозволити курити траву. Це про можливість створювати безпечні та зручні форми ліків, а також контролювати цей процес”, – зауважує представник Маршу Свободи Тарас Ратушний.

Він додав, що використання трави в натуральному вигляді не завжди може допомогти хворій людині.

“Вживання суцвіть канабісу через дим чи пар і навіть кустарний метод екстракції – це лише мізерна частка того, що може запропонувати марихуана у медичній сфері. Більшість препаратів з канабісу вимагають чітких фармацевтичних технологій”, – пояснив Тарас Ратушний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *