Канівчани заборгували за тепло понад 8 мільйонів гривень

Наразі жителі Канева заборгували КП «Теплових мереж» понад 8 мільйонів гривень. Тариф високий, але сподіваюсь держава врегулює цю ситуацію, пояснює директор підприємства Василь Коломієць.

Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. 

Щодо тарифу на теплопостачання, то його структуру в основному формує вартість на електроенергію і газ.

– Тариф високий – не заперечую, – погодився директор КП теплових мереж Василь Коломієць. – Але зауважу, що він був затверджений ще в 2019 році і з того часу не змінювався. Газ дорожчає, але ми сподіваємося, що держава врегулює цю ситуацію, і це не стане черговим навантаженням на органи місцевого самоврядування чи населення.

За словами керівника, в опалювальний період на підприємстві працює 85 осіб. Влітку залишається 40. Решта – йде в центр зайнятості.

На сьогодні населення заборгувало підприємству понад 8 млн. грн.

– Це десь 530 осіб, в яких несплата складає понад 3 тис.грн. Найбільший борг – 74 тис.грн, – повідомив В.Коломієць.

Також канівці цікавилися, як коригується температура подачі тепла залежно від зміни погоди.

– Канів – чи не єдине місто в Україні, в якому на 99,9% житлових будинків встановлені лічильники. Але наголошую, вони температуру не регулюють, а лише показують реальне споживання тепла. Регулювати температуру можна тільки на центральній котельні. У нас для цього розроблений спеціальний температурний графік, де чітко вказано, яка має бути температура подачі тепла і яка «обратка» відповідно до змін температури повітря на вулиці, – відповів директор КП теплових мереж.

Також запитували люди щодо можливості перейти на індивідуальне опалення. За словами В.Коломійця, сьогодні законодавство дозволяє переходити на індивідуальне опалення лише у випадку, якщо переходить увесь житловий будинок. До слова, на сьогодні в Каневі індивідуальне опалення мають 380 осіб.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *