У Каневі відбулися заходи до Дня Конституції України

Конституція України є дороговказом для громадян, головним оберегом державності й демократії, гарантом соборності нашої країни. Вона дає поштовх для продуктивного розвитку всіх галузей національного законодавства та сфер суспільного життя. Вже чверть століття ми живемо та працюємо за правилами Основного закону нашої держави, що є справді важливим для кожного свідомого українця.

Повідомляє Канівська міська рада.

У Каневі урочистості до 25-ї річниці Конституції пройшли у неділю, 28 червня. Зранку представники структурних підрозділів на чолі з Канівським міським головою Ігорем Ренькасом, секретарем міської ради  Оксаною П’ятковою, заступниками голови Тетяною Жівотовою та Галиною Москаленко поклали квіти до пам’ятних знаків та пам’ятників видатним діячам українського державотворення – до могили Тараса Шевченка, пам’ятних знаків В’ячеславу Чорноволу, Олексі Гірнику, героям Небесної Сотні та Захисникам України.

Під час покладання квітів до пам’ятника В’ячеславу Чорноволу головний спеціаліст відділу культури Констянтин Андрієнко розповів присутнім про історичні віхи творення Основного закону країни та підкреслив важливу роль у цьому процесі В’ячеслава Чорновола.

На Тарасовій Горі делегацію зустрічав перший заступник генерального директора Шевченківського національного заповідника Ігор Ліховий. Він привітав присутніх з державним святом, та ще раз підкреслив важливість Конституції України, що стала продуктом європейської конституційної культури. А також зазначив, що вона ввібрала в себе кращі традиції багатовікової української історії, до найяскравіших сторінок якої належить Конституція Пилипа Орлика 1710 року, яку небезпідставно вважають першою Європейською Конституцією в сучасному її розумінні. Також він відзначив роль Канева у державотворчих процесах нашої країни.

– Канів знаходиться не лише на вершині Тарасової Гори,а й на вершині боротьби за українськість та утвердження української національної ідеї, – сказав І.Ліховий.

По завершенню офіційної частини заходів усі присутні мали змогу оглянути виставкові зали музею Тараса Шевченка і ознайомитися з діючими експозиціями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *