Повалені дерева та замулені вулиці: що стихія наробила в селах Канівської громади

Напередодні вихідних по території України пройшла негода, яка не оминула і Канівську громаду. У другій половині дня 2 липня  територію нашої громади накрив шквальний вітер та злива, внаслідок чого найбільше постраждали села: Межиріч, Лука та Яблунів.

Повідомляє Канівська міська рада.

Відтак, у Межирічі було повалено дерева на проїжджу часнику дороги Р-10 Канів-Межиріч-Черкаси, що призвело до призупинення руху. В селах Лука та Яблунів замулило чотири присадибні ділянки та дорожнє покриття по вулицях Нависка (с. Лука), Зоріна, Підгайного, Польова та Канівська (с. Яблунів).

Завдяки злагодженій роботі старости села Межиріч Івана Чупилки, КП «Яблунівське» та небайдужих мешканців, було оперативно розчищено дорогу та відновлено рух.

До слова, замулення вулиць в Яблуневі відбулося внаслідок відсутності обвалкування полів, через що стрімкі потоки води стікаючи з полів нанесли шар ґрунту на дороги.

Відтак, відповідно до розпорядження міського голови Ігоря Ренькаса від 02.07.2021 № 265-р було створено комісію та проведено обстеження наслідків стихії. За результатами обстежень складені відповідні акти. Житлові будинки приватного сектору під час негоди не постраждали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *