Продовжити роботу на Черкащині зможуть лише 63% освітніх закладів

З переходом до «жовтої» карантинної зони 23 вересня ті навчальні заклади, де щонайменше 80% працівників мають щеплення проти COVID-19, працюватимуть. Решта будуть вимушені припинити роботу. Про це на  брифінгу в ОДА повідомив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський.

Нині на Черкащині діють 1088 закладів освіти, де працюють майже 39 тисяч людей. Готові продовжувати роботу і з переходом в іншу карантинну зону в 685 закладах. Це – 63% від загальної кількості освітніх установ. Тут рівень імунізації працівників становить понад 80%.

– Наразі першу дозу вакцини отримали 9,4 тисячі працівників освіти, другу – 20,2 тисячі, – відзначив Валерій Данилевський. – Таким чином вони, маючи зелений або жовтий ковід-сертифікати, зможуть продовжувати роботу.  Загалом середній відсоток вакцинованих у галузі освіти становить 76,4. У нас є й заклади-передовики, де вакцинувалися всі працівники. Загалом по області таких 33.

У закладах дошкільної освіти, яких на Черкащині 489, вакциновані 74,6% працівників. Понад 80% – у 266 закладах. У закладах професійно-технічної освіти всього вакциновані 80,1% працівників. У закладах фахової передвищої освіти цей показник становить 69,5%, вищої освіти – 73%.

– На сьогодні 59 класів у школах області перебувають на самоізоляції, хворіють 64 учні та 50 працівників, на самоізоляції – 1066 учнів і 44 працівники, – відзначив головний освітянин Черкащини. – Нині коронавірус вражає і наймолодших. Аби захистити учнів, себе та продовжити освітній процес належним чином, закликаю працівників освіти вакцинуватися. Провакцинований працівник підвищує шанси закладу освіти проводити освітній процес очно. Крім того, це питання відповідальності кожного та набуття колективного імунітету нашим суспільством.

«Із 23 вересня робота у понад тисячі освітніх закладів припиниться, поки у закладах не буде щеплено достатньої кількості працівників. Учні та вакциновані працівники стають заручниками цієї ситуації. Навчальний план всі повинні виконати, однак як його наздоганяти – поки питання, можливо діти будуть вчитись влітку, можливо будуть навчатись у тих закладах, де персонал вакцинований на понад 80%. Оплата праці персоналу, який працює у закладі, де вакциновано менше 80% людей, буде рахуватись як вимушений прогул, тобто певна частина від заробітньої плати», — зауважив Данилевський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *