У Степанецькій громаді відкрили стоматологічний кабінет

У межах мікрогрантового конкурсу від Благодійного фонду «МХП – Громаді»  «Час діяти, Канівщино!» у Степанецькій громаді  реалізували проєкт «Стоматологія для всіх».

Про це повідомляє ПрАТ «Миронівська птахофабрика».

На урочисте відкриття стоматологічного кабінету до місцевої амбулаторії завітали директорка Миронівської птахофабрики Ольга Форостяна, директор ВП «Степанці» Володимир Братаніч, голова Степанецької ОТГ Олександр Яременко, а також заступник директора з економічних питань Канівської багатопрофільної лікарні Олена Драговоз.

Вітаючи старт роботи оновленого кабінету, Ольга Форостяна відзначила важливість партнерства бізнесу, громади та влади: «Проєкт «Стоматологія для всіх», як і багато інших починань у Степанецькій ОТГ, партнерський. Це вкотре доводить, що всі разом ми прагнемо робити життя людей у селах більш комфортним, а громаду – успішною».

У свою чергу Олександр Яременко зауважив, що завдяки цій співпраці віднині мешканці громади матимуть можливість отримати якісні стоматологічні послуги на безоплатній основі в зручний для себе час.

Загалом, ідея осучаснити стоматкабінет виникла вже давно. За словами лікаря-стоматолога Тетяни Калюжки, яка працює тут не один десяток років, вона, у першу чергу, зумовлена застарілістю обладнання: «Нова стоматологічна установка – це великий позитив і для пацієнтів, і для мене як лікаря. Вона безшумна, має всі необхідні функціональні насадки й загалом розширені можливості для якісного лікування зубів. Крім того, приємно працювати в світлому та затишному кабінеті».

У межах проєкту придбано стоматологічну установку GRANUM TS-6830, стерилізатор повітряний ГП-80, скалер ультразвуковий, мікромотор електричний, компресор безмасляний Granum-100 та столик стоматолога. Загальний кошторис проекту становить близько 120 тис. грн., з яких кошти фонду склали 50 тис. грн., кошти місцевого бюджету – 67 тис. грн. Також з допомогою інструменту краудфандингу було зібрано ще 2,5 тис. грн.

На зображенні може бути: 5 людей, люди стоять, повітряна кулька та у приміщенні

На зображенні може бути: 4 людини та у приміщенні

На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять та у приміщенні

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *