Майже 3 тонни сміття зібрали у Степанцях під час екофестивалю

Майже три тонни сміття було зібрано в лісі поряд з вулицею Лісною у Степанцях в межах Екофесту від Фонду «МХП – Громаді», що минулої п’ятниці відбувся у Степанецькій ОТГ. Добру справу для села та довкілля зробили понад 70 екоактивістів громади, які взяли участь у змаганнях з плогінгу та інших активностях фестивалю.

Про це повідомляє ПрАТ «Миронівська птахофабрика».

«Екофест у твоїй громаді» – є однією із екологічних ініціатив благодійного фонду, що реалізовується в громадах присутності МХП. Таким чином, лише у 2021 році вже відбулося близько десяти екофестів, три з яких – на Черкащині. До слова, екофестиваль у Степанцях – став фінальним в нинішньому році.

Головна мета екофесту – подбати про навколишнє середовище й навчити громади правильно збирати й сортувати сміття. Аби реалізувати цю ідею, до Степанців завітали 12 команд зі всіх старостинських округів громади, які взяли участь у плогінгу, що поєднує спорт та прибирання. Спільними зусиллями людям вдалось зібрати цілих 365 мішків сміття, а переможцями «екотурніру» стали учасники команди «Фенікс» (відділ освіти ОТГ) та «Лідер» (Копіюватський СО).

Не менш захоплюючим дійством було й змагання з виготовлення меблів з дерев’яних палет, у якому взяли участь команди, а також конкурси, майстер-класи та інші активності. Окремі локації та розваги як то батути та частування солодкою ватою, було організовано й для дітей. Цікавою родзинкою свята стала також лотерея, в підсумку якої було розіграно понад 300 крутих призів!

Ну й звичайно, куди ж без яскравого концерту, який для учасників заходу підготували місцеві виконавці та колективи, а також гурт «Крутий Заміс» із Черкас, що став хедлайнером свята.

Коментуючи проведення екоівенту у Степанцях, голова ОТГ Олександр Яременко наголосив, що такі заходи цілком відповідають вектору розвитку громади: «Екологія – один із наших пріоритетів. Влітку ми стартували з проектом щодо очищення головної водної артерії громади – річки Росава. Це тривалий і кропіткий проєкт, але він спрямований на перспективу. Також ми вже працюємо над створенням екопарку «Росава» на березі річки, що стане чудовою зоною для відпочинку місцевих жителів».

До слова, вітаючи громаду на фестивалі, директорка Фонду «МХП – Громаді» Тетяна Волочай повідомила, що всі кошти, виручені від продажу лотерейних квитків, будуть спрямовані саме на підтримку ініціативи зі створення екопарку, тож купуючи їх, кожен міг долучитися до цього процесу.

Позитивно оцінили проведення екофесту у Степанцях і директор Миронівської птахофабрики та очільник ВП «Степанці» Володимир Братаніч, які також взяли участь у заході. На їх думку, саме такі проекти допомагають людям організуватися й об’єднатися для корисних справ.

На зображенні може бути: 5 людей, люди стоять та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть, на відкритому повітрі та дерево

На зображенні може бути: 7 людей, люди стоять, на відкритому повітрі та дерево

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та у приміщенні

На зображенні може бути: одна або кілька осіб

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та текст

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та текст

На зображенні може бути: 1 особа, фрукт та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 3 людини та люди стоять

На зображенні може бути: 17 людей, люди сидять та люди стоять

На зображенні може бути: 5 людей та люди стоять

На зображенні може бути: 3 людини, люди сидять та люди стоять

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять, на відкритому повітрі та дерево

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть, дерево та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 6 людей, люди стоять та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 6 людей, люди стоять та у приміщенні

На зображенні може бути: 11 людей, люди сидять, люди стоять та у приміщенні

На зображенні може бути: 2 людини, люди грають на музичних інструментах, люди стоять та у приміщенні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *