Темпи невтішні: Черкащина в “помаранчевій” зоні

Усе ще в “помаранчевій” зоні лишається Черкащина. Однак щодень може опинитися в “червоній”, бо темпи виявлення нових випадків захворювання на COVID-19 тільки зростають. Вакцинуватися, аби вберегтися від коронавірусу, закликала заступниця начальника управління охорони здоров’я ОДА Тетяна Бондар на брифінгу.

Повідомляє Черкаська ОДА.

З лабораторно підтвердженим діагнозом нині лікуються 8 825 областян. На стаціонарі – 761.

– Цілком реально, що область може вже найближчим часом змінити  карантинну зону, – відзначила Тетяна Бондар. – Адже зростають темпи виявлення хвороби, кількість госпіталізованих. У цю хвилю, на жаль, значно скоротилося співвідношення між тими, хто перебуває на стаціонарних ліжках, і тими, хто помер. І наша область – не виняток. Лише минулої доби у нас померли 17 людей.

Вона додала, що вакцинація є ефективним засобом захисту від хвороби. Адже з усіх госпіталізованих на Черкащині – 96% невакциновані.

– Зараз ми бачимо реальну ефективність вакцин проти коронавірусної хвороби, – зазначила Тетяна Бондар. – Вакцинація не гарантує на 100%, що людина не захворіє, втім точно означає, що COVID мине в легшій формі.

Майже 232 тисячі областян вже завершили вакцинацію проти COVID -19. Це 30% від усього дорослого населення Черкащини.

– Ми розуміємо, аналізуючи ситуацію, що з такими темпами ми впевнено крокуємо до “червоної” зони. Швидше за все, що “червона” зона може бути в цей понеділок, – прокоментував Скічко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *