Канівська громада у «червоній» зоні: проїзд у громадському транспорті лише з COVID-сертифікатом або тестом

У четвер, 11 листопада, відбулося чергове засідання міської комісії ТЕБ та НС,  в ході якого члени комісії ухвалили рішення про посилення протиепідемічних заходів  на території Канівської міської територіальної громади.

Про це повідомляє Канівська міська рада.

Нагадаємо, 9 листопада, відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, за результатами якого було вирішено запровадити червоний рівень епіднебезпеки на території Черкаської області.

За повідомленням керуючого справами Володимира Святелика, у Черкаській області  спостерігається перевищення ознак епідемічної небезпеки за двома показниками. Зокрема, показник щодо кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженими та підозрілими випадками COVID-19 протягом останніх семи днів становить 63,8 – 63,9 на 100 тис. населення, а коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 перевищує встановлені 20% і становить 26,5-26,6%.  Відтак, з 12  листопада  на території Канівської громади починає діяти червоний рівень епіднебезпеки, який  передбачає ряд обмежень.

Відповідно до протоколу засідання комісії ТЕБ та НС у межах Канівської міської територіальної громади діятимуть наступні обмежувальні протиепідемічні заходи, а саме:

  • заборонено роботу закладів громадського харчування, окрім адресного доставлення та замовлень на винос;

  • заборонено роботу ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо;

  • заборонено роботу непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;

  • заборонено проведення масових заходів, крім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;

  • заборонено роботу закладів культури, крім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеознімань.

Водночас чинні обмеження червоного рівня не застосовуватимуться за умови наявності зеленого COVID-сертифіката в усіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, зокрема релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів.

Сертифікат про вакцинацію від коронавірусу чи негативний тест потрібні і для того щоб скористатися громадським транспортом, в тому числі і міським.

Щодо роботи навчальних закладів, то вона продовжиться у звичному режимі, тобто діти будуть відвідувати школи, садочки, позашкільні заклади.

˗ Практично всі працівники закладів освіти Канівської МТГ вакциновані та мають зелені COVID-сертифікати. А це означає, що освітні заклади продовжують працювати в очному режимі, ˗ наголосив Володимир Святелик.

Працівники установ і закладів, що надають соціальні послуги, як і освітяни, повинні мати «зелений» сертифікат.

˗ З 9 листопада Міністертсво охорони здоров’я розширило список осіб, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим. Сюди входять і працівники територіального та реабілітаційних центрів, центру соціальних служб нашої громади. Працівники вищезазначених установ, які не щепляться проти COVID-19 до 9  грудня ц.р. будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати, ˗ повідомив Володимир Святелик.

Управління центр надання адміністративних послуг, реєстраційний відділ та управління соціального захисту населення виконавчого комітету Канівської міської ради працюватимуть лише за попереднім записом та при наявності у відвідувачів «зелених» сертифікатів про вакцинацію.

Також члени комісії обговорили співпрацю представників поліції та Держпроспоживслужби. Зокрема, йшлося про напрацювання алгоритму спільних дій щодо проведення комплексних превентивних заходів у місцях масового скупчення людей, а також забезпечення дотримання карантинних обмежень в сфері торгівлі, побутового обслуговування та у громадському транспорті.

Детальніше з обмеженнями «червоної» карантинної зони, що діятимуть з 12 листопада ц.р. на території Канівської міської територіальної громади можна за посиланням – http://kaniv-rada.gov.ua/pages.php?p=2182.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *