На Черкащині утримається некомфортна погода із туманами та мокрим снігом

Увесь робочий тиждень на Черкащині утримається некомфортна погода із дощами, туманами та мокрим снігом. Про це повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

У вівторок, сплеск тепла, відносний. Температура вночі 2-4º тепла, вдень 7-9º тепла. Інтенсивність опадів збільшиться! Надходження хвиль тепла провокуватиме утворення туманів, з видимістю 200-500 м.

У середу атмосферний фронт відкриє доступ холодному повітрю, температура повітря знизиться і впродовж доби утримається у межах +4..-1º, а в четвер температура продовжить знижуватися: 1-6º морозу, вдень +2..-3º. До дощів приєднаються мокрий сніг та сніг і навіть льодяний дощ. І звичайно при такій синоптичній ситуації прогнозуємо ожеледь та на дорогах ожеледицю.

З огляду на це, учасникам дорожнього руху слід пам’ятати, що із появою зимових опадів небезпечними стають дороги і тротуари, зростає загроза виникнення дорожньо-транспортних пригод, а також зростає кількість травмованих людей. У цей період року слід бути особливо уважними та обережними.

Оскільки, атмосфера динамічна, погода мінлива, тому у п’ятницю чекаємо перерву в опадах. Температура вночі 0-5º морозу, вдень 1-6º тепла.

Найближчі вихідні – «теплий стрибок». Температурний фон підвищиться на 3-5º. І впродовж доби утримається в межах 3-8º тепла.

За попередніми оцінками, зимового режиму погоди, з усіма його атрибутами не прогнозуємо ще два тижні.

Сьогодні на ранок рівень води у Кременчуцькому водосховищі 78,80 мБС, що на 41 см нижче минулорічного на цю дату. За протоколом Міжвідомчої комісії від 1 грудня 2021 станом на 1 січня 2022 рівень води у водосховищі має бути у межах 78,60-78,50 мБС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *