В області прогнозують прихід справжньої зими

Останній найтемнііший тиждень року ще буде «теплим», з температурним фоном на 1-2° вище норми. Але атмосфера вже почала перебудовуватися на зимовий режим погоди, створюючи ідеальні умови для ожеледних явищ. Про погодні зміни інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Сьогодні вдень та найближчої ночі погоду Черкащини продовжує формувати атмосферний фронт, який зумовлює опади, інтенсивність яких поступово зменшиться. Температура близько 0°.

У середу посилиться вплив антициклону із заходу, погода стабілізується, інколи виглядатиме сонце. Із північними вітрами до нашого регіону почне надходити більш холодне повітря з північних широт. Температура вночі 2-3° морозу, вдень 2-3° тепла.

Четвер – п’ятниця погоду формуватиме північно-атлантичний циклон, який проявить себе посиленим вітром до небезпечних 15-20 м/с та опадами переважно у вигляді мокрого снігу. Температура впродовж доби 3° морозу – 2° тепла.

І вже 19 грудня, у суботу, прогнозуємо ультраполярне вторгнення арктичного повітря. Температура впродовж доби 0-5° морозу.

За довгостроковим прогнозом, у період 22-25 грудня температура вночі 10-12° морозу, вдень 3-8° морозу. Температурний фон 5-7° морозу, що холодніше звичайного на 3-4°.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *