У Каневі вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Сьогодні, у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, із нестихаючим болем у серці згадуємо тих, хто поклав свої життя у боротьбі з ядерною смертю.

Зранку в Успенському Соборі відбувся молебень за здоров’я живих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та панахида за загиблими і померлими. Потому учасники заходів поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Чорнобиля і хвилиною мовчання та молитвою вшанували всіх жертв Чорнобильської катастрофи.

Про це повідомляє Канівська міська рада.

До присутніх канівців, серед яких були й безпосередньо учасники тих гірких подій – ліквідатори та їхні рідні, звернулися заступник міського голови Тетяна Жівотова, депутат міської ради Олександр Корнієко, голова Канівської міськрайонної громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Олександр Демиденко, представник громадської організації «Інваліди Чорнобиля «Ліквідатор» та вдова ліквідатора Марина Шульга. Усі вони дякували чорнобильцям за їхній героїчний подвиг, бажаючи найціннішого – здоров’я та закликали пам’ятати про людей, які врятували світ.

Міський голова Ігор Ренькас долучився до слів вдячності ліквідаторам та повідомив, що за підтримки народного депутата Віталія Войцехівського наразі продовжуються роботи з розробки проектно-кошторисної документації для реконструкції скверу з улаштуванням більш величного знаку в пам’ять про подію на Чорнобильській АЕС.  До слова,  ці роботи заплановано завершити у перший квартал наступного року.

Також в ході заходу міський голова вручив учасникам тих подій пам’ятні ордени та грамоти. Грамотами ліквідаторів відзначили також начальник другого відділу Черкаського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Валентин Сивак та народний депутат України Віталій Войцехівський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *