У Каневі затвердили програму підтримки молоді на 2022-2023 роки

У ході засідання чергової сесії Канівської міської ради, яке відбулося 24 грудня, депутати затвердили програму підтримки молоді на 2022-2023 роки. Цей документ має на меті створення належних умов для всебічного розвитку молоді Канівської міської територіальної громади, активного залучення її до суспільно-громадського життя, створення комфортного середовища для самореалізації молодих людей. Також йдеться про підтримку творчих ініціатив, сприяння змістовному дозвіллю, залучення молоді до управлінських рішень тощо.

Про це повідомляє Канівська міська рада.

Попередньо на реалізацію Програми протягом 2022-2023 років необхідно 534 тис. грн. Кошти можуть залучатися з державного, обласного, міського бюджету та інших фінансових джерел, не заборонених законодавством.

У Програмі передбачено 7 основних напрямків:

  • створення умов для інтелектуального самовдосконалення молоді та творчого розвитку особистості;

  • набуття молодими людьми знань, навичок та інших компетентностей поза системою освіти (розвиток неформальної освіти);

  • налагодження ефективної роботи молодіжних об’єднань та влади;

  • участь молодi в прийняттi рiшень у галузі молодіжної політики;

  • соціальний захист та надання соціальної допомоги молоді;

  • зайнятість та розвиток підприємницької діяльності молоді;

  • здоровий та безпечний спосіб життя.

Відповідно до основних напрямків документа планується створити Молодіжний центр, надавати соціальну підтримку молоді з обмеженими функціональними можливостями, молоді, що опинилася у складних життєвих обставинах, заснувати декілька щорічних молодіжних премій, проводити семінари, тренінги, зустрічі, конференції, навчальні табори та інше. З повним текстом Програми можна ознайомитися за посиланням (http://kaniv-rada.gov.ua/u/220104/VI___VII____VIII__24.12.2021.rar).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *