Минула ніч на Черкащині стала найморознішою в цьому році

Арктичне вторгнення та додаткове вихолоджування повітря при проясненнях зумовили на Черкащині зниження температури у повітрі – до 15-17º морозу.

Про це повідомив директор Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

В таких умовах сьогодні на ранок збільшилася: глибина промерзання грунту до 14-17 см, площа льодового покриву на річках і водосховищі до 70-100%. Лід ненадійний, виходити на нього небезпечно!

Завзятим рибалкам слід зважати на те, що зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил безпеки при знаходженні на льоду. Пам’ятайте, що необдумана та необережна поведінка може коштувати життя!

Сьогодні вдень, хмарно з проясненнями. У другій половини дня сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура -1..-6º, у Черкасах -3..-5º. Атмосферний тиск падатиме, відносна вологість повітря коливатиметься.

Надалі, до 17 січня – період відлиг та періодичних опадів. Черговий «масштабний« циклон із Північної Атлантики зумовить «сплеск тепла», різкі коливання атмосферного тиску та тривалий період рвучкого небезпечного вітру 17-22 м/, який додаватиме значного дискомфорту.

На зображенні може бути: текст «минула ніч на черкащин стала найморозншою у цьому роц!! метеостанция минмальна температура повитря, °C -17 канв золотоноша черкаси жашкв звенигородка умань -16 -16 смла -15 -15 -15 -16 -15 чигирин»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *