Призовна кампанія на строкову військову службу розпочнеться у квітні

Члени виконкому Канівської міської ради ухвалили рішення «Про проведення чергового призову громадян призовного віку на строкову військову службу у 2022 році». Відповідне рішення було прийнято у середу, 26 січня.

Про це повідомляє Канівська міська рада.

Так, згідно з планом призову другого відділу Черкаського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки цьогорічний призов та відправка на строкову військову службу проходитимуть в квітні-травні та жовтні-листопаді.

Нагадаємо, призову підлягають громадяни України віком 18-27 років.

Призвані військовослужбовці строкової служби не виконуватимуть бойові завдання в зоні проведення ООС, натомість їх залучать до комплектування арсеналів, баз, складів, центрів зберігання боєзапасу та на посади, пов’язані із забезпеченням життєдіяльності військових частин у пунктах постійної дислокації (крім тих, які дислокуються у Донецькій та Луганській областях).

Не підлягатимуть призову громадяни призовного віку, які навчаються. Їм надається відстрочка для здобуття освіти на весь період навчання.

Відстрочка від призову також надається громадянам, які проходять військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу при вищих військових навчальних закладах та військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти, за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності та за станом здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *