У колишньому Канівському районі за три місяці трапилось 29 пожеж, з них 15 – у Канівській громаді

Відповідну інформацію було озвучено представником Канівського районного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області Анатолієм Скибою під час засідання комісії з питань ТЕБ та НС у четвер, 28 квітня.

Загалом протягом І кварталу 2022 року до Канівського районного відділу ДСНС надійшло 39 повідомлень про пожежу, з яких 10 – не підтвердилось.

– Протягом трьох місяців у Канівській громаді було зафіксовано 15 пожеж, з них 8 – у місті Каневі. Для порівняння в минулому році за аналогічний період було зафіксовано лише 6 пожеж, – наголошує представник ДСНС Анатолій Скиба. – З цих 15 пожеж, 8 – це займання сухостою на відкритій території. Інші – пожежі в будинках або господарських спорудах приватних осель.

Прямі матеріальні збитки становлять орієнтовно 1,41 мільйона гривень.

Тішить хоча б той факт, що загиблих у пожежах на території нашої громади за цей період не було. Проте, одна людина все ж отримала опіки легкого ступеня. Також на одну особу було складено адміністративний протокол та накладено штраф у розміні 3060 гривень.

Слід зазначити, що основними причинами пожеж на відкритій місцевості було навмисне випалювання сухої трави, а в оселях – порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні на експлуатації електромережі, електроустановок та пічного опалення.

Нагадуємо, з березня Уряд вніс зміни до Кримінального кодексу України, посиливши відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Так, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, спрямованих на послаблення держави, додали навмисні підпали, зокрема сухої рослинності.

Тож давайте відповідально ставитися не лише до довкілля, а й не додавати лишньої роботи працівникам ДСНС та військовим, в яких зараз її і так вистачає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *